Denk eens aan een schilderij op glas!

Denk eens aan een schilderij op glas!

26 september 2022 0 Door Sophie

Wil je een origineel schilderij in huis halen? Denk dan eens aan een glasschilderij tijger! Een glasschilderij is namelijk uniek en iedereen heeft er zijn of haar eigen stijl mee. Daarnaast kun je ook je eigen foto op glas laten zetten, waardoor het altijd bij jouw interieur past. In dit blog lees je alles over glasschilderijen: wat ze zijn, hoe ze worden gemaakt en welke soorten er allemaal zijn. Ook ontdek je waarom een glasschilderij een goede keuze is voor in huis!

Wat is een glasschilderij?

Een glasschilderij is precies wat het woord al zegt: een schilderij op glas. Dit kan gaan om abstracte kunst, maar ook fotografie of portretten of dieren kunnen worden afgebeeld op glas. Je hebt bijvoorbeeld een glasschilderij panter. Glasschilderijen worden steeds populairder en dat is niet zo gek: ze hebben namelijk vele voordelen!

Hoe worden glasschilderijen gemaakt?

Glasschilderijen worden gemaakt door middel van etsen, graveren of printen. Dit is een speciale techniek waarbij het glas in contact komt met de verf of het materiaal dat op het glas moet komen. Vervolgens wordt het glas hardgebakken, waardoor het schilderij ontstaat.

Wat voor soorten glasschilderijen zijn er allemaal?

Er zijn verschillende soorten glasschilderijen:

– Etsglasschilderijen: hierbij wordt het glas bewerkt met een etstool, waardoor er een reliëf ontstaat. Dit geeft het schilderij extra diepte en maakt het uniek;
– Graveerglasschilderijen: bij deze techniek wordt er een gravure in het glas gemaakt. Dit kan een foto zijn, maar ook abstracte lijnen of patronen;
– Printglasschilderijen: bij deze techniek wordt het glas bedrukt met een speciale inkt. Dit kan zowel in één kleur als in full color;
– Fotoglasschilderijen: je eigen foto op glas! In elke gewenste maat en afwerking.

Je kunt ook je eigen foto op glas laten zetten

Wil je jouw mooiste herinneringen vastleggen op glas? Dat kan! Bij verschillende aanbieders is het mogelijk om je favoriete foto’s af te laten drukken op glas. Je kiest zelf de afmetingen, het materiaal en de afwerking. Zo weet je zeker dat het schilderij perfect bij jouw interieur past.

Waarom kiezen voor een glasschilderij?

Een glasschilderij is uniek, mooi en duurzaam. Daarnaast is het ook nog eens onderhoudsvriendelijk: je hoeft het glas alleen af te nemen met een doekje en eventueel wat sop. Ook als je kinderen of (huis)dieren in huis hebt, is een glasschilderij een goede keuze. Het glas is namelijk kras- en stootvast, waardoor het schilderij lang mooi blijft!

Kortom: denk eens aan een schilderij op glas voor in huis! Wil je jouw eigen foto op glas laten afdrukken? Neem dan contact op met een van de aanbieders!