Dit zijn de voordelen van groene zakelijke energie

Dit zijn de voordelen van groene zakelijke energie

10 oktober 2022 0 Door Sophie

Steeds vaker stappen ondernemers over op groene zakelijke energie voor hun bedrijf. Dat is niet zomaar het geval. In de meeste gevallen willen zij een steentje bijdragen aan een beter milieu. Een andere reden om over te stappen op groene energie voor je onderneming is dat je er veel geld mee kunt besparen. Dat doe je bijvoorbeeld met zakelijke zonnepanelen. In dit artikel vertellen we je alles over deze voordelen van groene zakelijke energie. Weet je sowieso al dat je de overstap wilt maken? Lees dan meer over het overstappen op groene stroom op energie-zakelijk.nl en onderneem vandaag nog actie.

Groene stroom is beter voor het milieu dan grijze energie

Het grootste voordeel van groene energie ten opzichte van grijze stroom is dat de groene variant beter is voor het milieu. Dat ligt voornamelijk aan de manier hoe beide soorten energie worden opgewekt. Bij de productie van grijze stroom komt bijvoorbeeld veel CO2 vrij. CO2 is een schadelijk gas dat ervoor zorgt dat er een gat in de ozonlaag komt waarna de aarde opwarmt. Wanneer we kijken naar hoe groene stroom wordt opgewekt, zien we dat daar veel minder van dat schadelijke gas bij vrijkomt. Daarom is groene energie dus een 'betere keuze'. Hierbij moeten we ook letten op de energiebronnen van beide soorten stroom. Groene stroom wordt geproduceerd uit natuurlijke bronnen zoals de zon, de wind en het water. Dat zijn onuitputtelijke bronnen die voor altijd blijven bestaan; dat in tegenstelling tot de energiebronnen van grijze energie. Deze vorm van stroom wordt gemaakt uit fossiele bronnen zoals aardolie. Helaas zijn dat bronnen die op een dag wél op zullen zijn.

Nog een voordeel: je kunt eigen groene energie opwekken

Het maakt niet uit of je mkb energie nodig hebt of wanneer je op zoek bent naar een groen grootzakelijk energiecontract. In beide gevallen is het mogelijk om je eigen groene stroom op te wekken. Hoe je dat doet? Simpel: door zonnepanelen en een omvormer aan te schaffen. Zonnepanelen zijn de laatste jaren alleen maar toegankelijker en zo voordeliger geworden. Natuurlijk is het alsnog een investering, maar wel eentje die je er gemiddeld binnen acht tot tien jaar uit hebt. Onthoud dat zonnepanelen gemiddeld 20 tot 25 jaar mee kunnen gaan, dus je kunt zelf wel uitrekenen hoe lang je nog gebruik kunt maken van gratis groene energie uit de zon. Voor zonnestralen hoef je immers niets te betalen; wel voor de toepassing om ze te gebruiken voor het opwekken van energie. Je kunt je dus vast wel voorstellen dat er ook veel ondernemers zijn die zonnepanelen nemen om uiteindelijk de energiekosten een beetje te drukken. Tegelijkertijd help je de wereld een handje; de ideale combinatie!

Klanten vinden duurzaamheid alsmaar belangrijker

Wat je tot slot moet weten is dat het niet alleen ondernemers zijn die duurzaamheid steeds belangrijker vinden worden. Ook consumenten, dus potentiële klanten, vinden het alsmaar interessanter om te kiezen voor een bedrijf dat iets aan duurzaamheid doet in plaats van voor een bedrijf dat dit niet doet. Daarom is het als onderneming nodig om niet alleen te kiezen voor duurzame toepassingen, zoals de keuze voor groene zakelijke energie, maar ook om dit actief uit te dragen naar de klant. Dat doe je door middel van berichtgeving op je website en door offline zichtbaarheid te creëren. Zelf merk je niets van het feit dat je groene stroom in plaats van grijze energie afneemt. De stroom die uit het stopcontact komt, is gewoon hetzelfde. Het gaat vooral om de manier hoe die energie gemaakt is dat ervoor zorgt dat je jezelf als duurzaam bedrijf kunt presenteren.