Een goede drinkfles mag niet ontbreken tijdens warme dagen

Een goede drinkfles mag niet ontbreken tijdens warme dagen

22 juni 2022 0 Door Sophie

Water drinken is hartstikke belangrijk. Je zorgt er, door voldoende water te drinken voor dat je lijf gezond blijft, dat je huid straalt én dat je haar en nagels in een goede conditie blijven. Maar het valt lang niet altijd mee om voldoende water te drinken op een dag. Je moet er echt even bij stilstaan en er de tijd voor nemen. Zeker wanneer je onderweg bent, is de kans groot dat je het gewoon vergeet. Het is tijd om daar maatregelen tegen te treffen. Je kunt het best zelf een drinkfles bij je dragen en deze thuis vullen met fris water uit de kraan. Onderweg kun je heel gemakkelijk drinken uit deze drinkfles en er is vast wel weer ergens een gelegenheid waar je de drinkfles weer kunt vullen.

Een drinkfles zorgt voor meer gemak

Het leven is al duur genoeg en als je dan eens een dagje weg wilt en je moet iedere keer ergens op een terras gaan zitten om iets te drinken of te eten, kan dat flink in de papieren lopen. Neem dus zelf een drinkfles en een lunch box mee en maak er, voor veel minder geld, toch een erg leuke dag van. De lunch box kun je vullen met wat je maar wilt. En dat geldt natuurlijk ook voor de drinkfles. Al is water drinken nog steeds het gezondst.

Denk om het milieu

Tegenwoordig zitten er bij pakjes drinken en alle drinken dat je onderweg koopt papieren rietjes. Natuurlijk is dit, vanuit het milieuoogpunt, een prima idee. Maar het nadeel van die rietjes is dat ze al na een paar slokken erg "papperig" worden en dat erdoor drinken geen succes is. Daarbij zit er een soort nasmaak aan de rietjes die maar moeilijk uit je mond te krijgen is. Door zelf een drinkfles met water mee te nemen voorkom je dit probleem en zorg je ook nog eens voor nog minder afval.

Maak de spullen gemakkelijk weer schoon

Alle drinkflessen en lunch boxes van Mepal kunnen gewoon in de vaatwasser. Dus zodra je weer thuis bent van je dagje weg zet je het hele boeltje zo in de vaatwasser en je hebt er geen omkijken meer naar. Willen je kinderen per se niet uit de fles van een ander drinken? Dan kun je voor ieder kind een eigen fles aanschaffen in een eigen kleur. Dan is dat probleem ook weer opgelost. Zo wordt het een goed gehydrateerde zomer!