Een koelmat voor honden: bescherm je hond tegen de hitte!

Een koelmat voor honden: bescherm je hond tegen de hitte!

24 mei 2022 0 Door Sophie

Honden hebben het in de zomer ook warm. Zeker als je hond veel buiten speelt of actief is. Gelukkig zijn er verschillende manieren om je hond te beschermen tegen de hitte. Eén van die manieren is door hem een koelmat te geven. Wat is een koelmat voor honden? Waarom is het zo belangrijk om je hond verkoeling te bieden op zomerdagen? Dat lees je hier!

Wat is een koelmat voor honden?

Een koelmat is een mat die je hond kan liggen wanneer het warm is. De mat is bedekt met een aantal kleine ronde bolletjes. Die bolletjes zijn gemaakt van gel of water en zorgen ervoor dat de mat afkoelt. Je hond wordt dus niet nat, maar wel lekker verkoeling!

Waarom is het zo belangrijk om je hond verkoeling te bieden?

Het is erg belangrijk om je hond verkoeling te bieden op zomerdagen. Honden hebben namelijk een vacht en dat betekent dat ze niet zelf kunnen afkoelen door zweten. Daarom is het belangrijk dat wij als baasjes ervoor zorgen dat ze genoeg verkoeling krijgen. Wanneer dit niet gebeurt kan je hond oververhit raken, wat erg onprettig en ongezond is voor je hond.

Wat zijn de voordelen van een koelmat?

Eén van de voordelen van een koelmat is dat je hond lekker kan liggen op een aangename temperatuur. Ook is het fijn voor je hond dat hij niet nat wordt wanneer hij op de mat ligt. Daarnaast is een koelmat makkelijk mee te nemen, zodat je hond altijd verkoeling kan krijgen wanneer hij dat nodig heeft!

Vinden honden een koelmat wel prettig?

De meeste honden vinden een koelmat heel fijn. Zeker wanneer het erg warm is, liggen ze graag op de mat om lekker af te koelen. Als je hond niet gewend is aan een koelmat, kan het even duren voordat hij erop gaat liggen. Geef hem dan rustig de tijd en probeer hem niet te forceren. Wanneer je hond eenmaal gewend is aan de mat, zal hij er vast en zeker graag op gaan liggen!

Koelmatten zijn dus een erg fijne manier om je hond te beschermen tegen de hitte op zomerdagen. Wil jij ook graag een koelmat voor je hond? Dan raden we aan om even rond te kijken op internet. Er zijn namelijk verschillende aanbieders van koelmatten voor honden. Zo vind je altijd een mat die past bij jouw hond en bij jouw budget!