Een wa verzekering afsluiten is een verstandige zet!

Een wa verzekering afsluiten is een verstandige zet!

21 november 2022 0 Door Sophie

Je zult het net zien, help je je vrienden met verhuizen ben jij net degene die een doos met serviesgoed laat vallen. Het kan ook zomaar zijn dat je met de geleende verhuisbus tegen een paaltje rijdt of dat je een kras maakt op de mooie piano die je aan het verhuizen bent. Je denkt dan goed te doen door een vriend te helpen, maar dat kan, ook als je de schade per ongeluk veroorzaakt, toch tot veel gedoe en soms zelfs ruzie leiden. En dat is iets wat je nooit wilt. Een wa verzekering afsluiten is daarom een goed idee. Deze verzekering is een aansprakelijkheidsverzekering die uitkeert wanneer jij, per ongeluk, schade toebrengt aan (eigendommen van) andere mensen. Een wa verzekering afsluiten is een verstandige zet die je veel gedoe kan besparen.

Maar een wa verzekering afsluiten is er toch voor motorvoertuigen?

Klopt. Dat is ook een wa verzekering. Maar ook als je geen auto rijdt of al een autoverzekering hebt afgesloten kan een wa verzekering afsluiten een hele goede zet zijn. Je bent er, natuurlijk, nooit op uit om iemand te bezeren of schade toe te brengen aan de eigendommen van een ander. Maar een ongeluk zit nu eenmaal in een klein hoekje. Een wa verzekering afsluiten doe je direct voor je hele gezin. Ja, inclusief je huisdieren.

Waarom valt mijn hele gezin onder deze verzekering?

Een wa verzekering afsluiten is snel geregeld en je hele gezin inclusief je huisdieren is dan direct goed verzekerd. Dus ook als je dochter uit logeren gaat en op het logeeradres een grote vlek op de bank maakt en ook als je hond weet te ontsnappen van de riem en daarbij een willekeurige fietser ten val brengt. Je bent altijd goed verzekerd en kunt de schade  daardoor claimen. Dat maakt het leven een stuk gemakkelijker én het gevoel dat je goed verzekerd bent telt ook zeker mee.

Wanneer sluit je deze verzekering af?

Vaak wordt deze verzekering tegelijk met de woon verzekering afgesloten. Dat is voor veel mensen hét moment om alle verzekeringen weer eens onder de loep te nemen. Opstalverzekering afsluiten, inboedelverzekering afsluiten, wa verzekering afsluiten. In dat rijtje hoort deze verzekering zeker thuis. Deze wa verzekering is geen verplichte verzekering, maar wel één die zeer wordt aangeraden. Juist omdat een ongeluk in een klein hoekje zit. Je kunt er dan maar beter voor zorgen dat je alles goed hebt geregeld en dat je verzekeringen helemaal up-to-date zijn.