Heb jij recht op letselschadecompensatie?

Heb jij recht op letselschadecompensatie?

21 december 2022 0 Door Sophie

Heb jij een ongeluk meegemaakt wat je tijdelijk arbeidsongeschikt heeft gesteld? Is er iets gebeurd waardoor je nu een tijdje niet meer mee kan draaien met de samenleving zoals je dat eerst deed? Dan resteert mij nog één belangrijke vraag: is er sprake van letselschade, en daarom ook van recht op compensatie? Mocht je dit je al een tijdje afvragen, dan is het wellicht tijd voor een letselschade advocaat

Het scenario

Stel je eens voor; je fietst nietsvermoedend over straat, maar komt met je fietsband vast te zitten in een gat waar een stoeptegel hoort te liggen, en je valt. Misschien breek je iets, misschien bezeer je je enkel, maar je zou kunnen zeggen dat de schuldige van je ongeval de gemeente van die stad betreft, voor het slechte onderhoud van de straat. Of, stel je nog eens voor; je bent op je werk op een bouwplaats wanneer er boven je een balk losraakt die slecht was bevestigd, en deze naar beneden valt. Je voelt hem al aankomen; deze balk bezeert jou, waardoor je nu een aantal weken of zelfs maanden niet kan werken en er dus geen of minder inkomen binnenkomt. Wiens ‘schuld’ is het, in dat geval? Het eerste instinct is de werkgever en/of het bedrijf op wiens terrein je werkzaam was, niet? 

De advocatuur

Dit is ook hoe een letselschade advocaat naar dit soort zaken kijkt. Als jouw zaak bij zo’n advocaat terecht komt, gaat hij/zij/hen eerst kijken naar de verhalen van beide partijen en de voor-en-nadelen die eraan vasthangen. Een letselschade advocaat wil namelijk, zoals elke andere advocaat, enkel zaken aannemen waarvan een grote kans is dat ze te winnen zijn. Anders heeft de advocaat er weinig aan, maar jij als betrokkene ook niet. Mocht een advocaat echter schot in je zaak zien, begint een proces waar jij uiteindelijk de baas over bent. Het kan zo ver of zo rustig gaan als jij dat wilt; er kan een rechtszaak komen, maar je kan ook genoegen nemen met een geldbedrag, als dat is wat je liever wil. 

 

Dit soort zaken komen niet neer op het erbij naaien van bedrijven of andere partijen, maar om de slachtoffers geven waar ze recht op hebben. Als jij hebt geleden en er sprake is van letselschade, heb je waarschijnlijk recht op compensatie, en is het je ook goed recht om daarvoor te vechten. Je kan het altijd proberen, niet?