Hoeveel kan ik lenen?

Hoeveel kan ik lenen?

30 mei 2022 0 Door Sophie

Als je binnenkort een woning wilt gaan kopen en ook inmiddels al een woning heb gevonden, dan wil je natuurlijk weten wat het maximale bedrag is dat jij kan lenen voor het aankopen van een woning. Dit hangt van verschillende zaken af waaronder je inkomen. Hier kan je meer vinden over hoe jij het maximale te lenen bedrag kan berekenen en of het aanvragen van een hypotheek verstandig is.

 

Is een lening wel verstandig?

Vrijwel niemand in Nederland kan een volledige woning zelf betalen en daarom kiest iedereen ervoor om een hypotheek op de woning te nemen. De woning wordt na het afbetalen van de hypotheek jouw eigendom en de kans is erg groot dat je hier geen geld op verliest aangezien woningen eigenlijk alleen maar in waarde stijgen. Als jij momenteel een woning huurt, dan moet je elke maand een bedrag aan huur betalen dat hoger is dan een hypotheek. Deze woning zul jij nooit bezitten en dat is erg zonde. Op een dag moet je weer verhuizen dus als je een woning huurt, dan heb je nooit een eigen woning. Lenen is dus zeker verstandig. 

 

Hoeveel kan ik lenen?

Kredietverstrekkers krijgen vaak de vraag van hoeveel een persoon kan lenen. Dit verschilt altijd per persoon en per financiële situatie. Een kredietverstrekker wilt namelijk zekerheid hebben dat de lening ook terugbetaald kan worden en daarom is er een maximaal bedrag dat je kan lenen. Een kredietverstrekker vraagt dan om financiële gegevens zoals je maandelijkse loon en lasten, maar ook openstaande schulden zoals een mobiel abonnement of een creditcard rekening. Het is daarom verstandig om altijd eerst je schulden weg te werken voordat je een lening wilt aanvragen. Hierdoor kan je in de meeste gevallen een hoger bedrag lenen. Als je meer tips wilt lezen over het aanvragen van een hypotheek en welke schulden invloed hebben op een hypotheek, dan kan je het beste de website hypotheekrente.nl bezoeken. Hier zal de vraag 'hoeveel kan ik lenen?' zeker beantwoord worden. 

 

Direct een hypotheek aanvragen 

Als je een hypotheek wilt aanvragen en je weet inmiddels hoeveel ik kan lenen, dan kan je eenvoudig een aanvraag indienen bij een kredietverstrekker. Dit kan dan via de website en je hoort vaak al binnen enkele dagen of zij jouw aanvraag in behandeling willen nemen. Het kan dan nog enkele werkdagen tot weken duren voordat jij een woning kan aanschaffen. Houd er wel rekening mee dat een kredietverstrekker de aanvraag altijd mag afwijzen.