Met deze tips scoor je voordelige zakelijke energie

Met deze tips scoor je voordelige zakelijke energie

18 juli 2022 0 Door Sophie

Of je nu over een particulier of zakelijk energiecontract beschikt; de energieprijzen zitten overal in de lift. Dat betekent dat je momenteel aanzienlijk meer betaalt voor je zakelijke energierekening dan voorheen. Maar: er is nog steeds een aantal tips dat je op kunt volgen om zo min mogelijk geld te betalen voor je energierekening. Wat dacht je bijvoorbeeld van zakelijk energie vergelijken? In dit artikel lees je er meer over en geven we je nog een paar andere tips om voordelige zakelijke energie te scoren.

Overstappen loont altijd bij zakelijke energie

Wist je bijvoorbeeld dat je altijd moet overstappen op het moment dat dat kan en mag? Aan ieder energiecontract zit een einddatum verbonden. Op die datum stopt het energiecontract mits je dat zelf doet. Zorg ervoor dat je vlak voor de einddatum op zoek gaat naar een nieuw energiecontract om zo het meest voordelige energietarief van het moment te pakken. De kans is namelijk erg groot dat je ergens anders voordeliger uit bent dan wanneer je blijft hangen. Zakelijke energieleveranciers stunten namelijk altijd met hun prijzen om zo nieuwe zakelijke klanten te trekken. Zij geven bijvoorbeeld aantrekkelijke kortingen of bieden leuke welkomstcadeaus aan. Op die manier pak je sowieso meer voordeel dan wanneer je geen actie onderneemt. Doe je namelijk niets dan wordt het energiecontract stilzwijgend verlengd. Helaas gebeurt dit niet tegen fijne aanbiedingstarieven… Onthouden dus dat je moet overstappen!

Zakelijk energie vergelijken voor de beste deal

Nu vraag je je misschien af waar je zo snel een passend energiecontract voor je bedrijf kunt vinden. Dat is gelukkig niet heel moeilijk, want tegenwoordig kun je gewoon gebruik maken van een zogeheten zakelijke energievergelijker. Een zakelijke energievergelijker is een handige online tool die voor jou op zoek gaat naar de beste energiecontracten van dat moment voor jouw situatie. Het goede nieuws is dat je hiermee voor verschillende soorten zakelijke energie contracten aan de slag kunt gaan. Het maakt dus niet uit of je begint met energie vergelijken grootzakelijk of kleinzakelijk; de tool werkt voor iedere ondernemer met een eigen bedrijfspand en energie-aansluiting. Houd er rekening mee dat je wel de gegevens omtrent je jaarlijkse energieverbruik nodig hebt om van de tool gebruik te kunnen maken. Ook moet je weten of je het liefst een groen of een grijs energiecontract afsluit. Aan de hand van deze gegevens en wensen gaat de tool op zoek naar de beste aanbiedingen voor jouw bedrijf.

Houd de opzegtermijn van energiecontract in de gaten

Er is tot slot nog iets waar je op kunt letten wanneer je niet onnodig te veel wil betalen voor je zakelijke energiecontract. Wat veel mensen vooraf niet weten, is dat ieder energiecontract over een einddatum én een opzegtermijn beschikt. Voor de beste prijs is het belangrijk om precies over te stappen op het moment wanneer de opzegtermijn in is gegaan en wanneer de einddatum van het contract in zicht is. Besluit je om toch eerder dan de opzegtermijn over te stappen? Dan moet je dubbele energiekosten betalen. Je hebt namelijk een afspraak gemaakt met een energieleverancier om voor een bepaalde tijd energie af te nemen. Wanneer je besluit om eerder weg te gaan dan blijft de leverancier zitten met een pakket energie waarvoor je had beloofd te betalen. Daarom ontvang je een opzegboete met het bedrag dat je nog moet betalen. Wanneer je al bent overgestapt naar een andere leverancier betekent dit dat je dubbele kosten hebt, wat voor de meeste ondernemers niet heel handig is. Kijk dus goed naar het moment waarop je over moet stappen waardoor je geen extra kosten hebt.