Verschillende soorten parasols waar jij uit kunt kiezen

Verschillende soorten parasols waar jij uit kunt kiezen

24 mei 2022 0 Door Sophie

Om lekker in de tuin te kunnen blijven zitten is het soms fijn om een parasol te hebben. Dit geeft je namelijk de mogelijkheid om lekker buiten te zijn, zonder last te hebben van de zon. Voor veel mensen is het heerlijk om lekker van de zon te kunnen genieten. Zeker in een land als Nederland heb je maar weinig dagen waarop het echt lekker is om buiten te zitten in je achtertuin. Toch kan het als je moet werken of op je telefoon iets probeert te kijken erg vervelend zijn om in de zon te zitten. Ook zijn er nog dagen waarop het gewoon te warm is om de hele dag in de volle zon te zitten.

 

Wat voor parasols zijn er?

De meest bekende parasol is natuurlijk de stokparasol. Dit is een parasol die een stok heeft met daar boven de parasol. Je hebt hier vaak een voet van een parasol bij om ervoor te zorgen dat de parasol rechtop kan blijven staan zonder ergens tegen aan te hoeven leunen. Deze parasol brengt een aantal voor- en nadelen met zich mee. Zo is het met een stokparasol zo dat de stok in het midden van de parasol zit. Dit kan ervoor zorgen dat de paal niet om de plek kan komen te staan waarop je deze eigenlijk zou willen. Vroeger waren er nog een hoop tafels met een gat in het midden, zodat je de parasol erin zou kunnen plaatsen. Dit is echter vandaag de dag niet vaak meer het geval. Toch is het assortiment vandaag de dag nog steeds erg groot en zijn er talloze soorten en maten te verkrijgen.

 

Een zweefparasol kopen

De stokparasol is een al langer bestaand model en gelukkig zijn er vandaag de dag ook meer innovatieve parasols waar je uit kunt kiezen. Zo kun je onder andere kiezen uit een muurparasol, balkonparasol en zweefparasol. De meest bijzonder parasol van deze is wel de zweefparasol. De zweefparasol is een parasol die als het ware zweeft. Dit is natuurlijk niet echt het geval, maar door de bouw van een zweefparasol wordt het voornaamste probleem van een stokparasol voorkomen. Je kunt namelijk het frame waaraan de parasol bevestigd is kun je namelijk naar je tafel of loungeset plaatsen. Dit terwijl je nog steeds op alle benodigde plekken schaduw krijgt. Verder is het zo dat een zweefparasol vaak 360 graden om zijn as kan draaien en veel kantel mogelijkheden heeft. Ideaal dus als je ruimte wilt besparen.