Waar kun je op bezuinigen als je een restaurant gaat openen?

Waar kun je op bezuinigen als je een restaurant gaat openen?

1 november 2022 0 Door Sophie

Erg veel mensen in Nederland dromen ervan om een eigen restaurant te openen. Een grote groep van deze mensen gaat ook uiteindelijk een restaurant openen om hun droom te realiseren. Wanneer je een restaurant gaat openen, dan kun je er vanuit gaan dat je tienduizenden euro’s kwijt zult zijn. Je moet een vergunning aanvragen, personeel aannemen, maar ook apparatuur en meubels aanschaffen. Het is dus erg fijn als je op bepaalde punten kunt bezuinigen, maar welke punten zijn dat? Je vind daar meer informatie over in dit handige artikel. 

 

De grootte van het pand 

Wanneer je een restaurant gaat openen, dan moet je natuurlijk ook op zoek gaan naar een geschikt pand. Veel startende ondernemers kunnen natuurlijk geen pand kopen en daarom is het huren van een pand vaak de enige optie. Het is erg verstandig om voor een kleiner pand te kiezen als je een restaurant wilt openen en ook geen ervaring hebt met het runnen van een restaurant. Je bespaart dan ontzettend veel geld op de huur, de inrichting, het personeel, maar ook op energiekosten. Dit heeft er dan ook mee te maken dat het pand kleiner is en je dus minder energiekosten hebt en ook niet veel meubels aan hoeft te schaffen bij Horeca Megastore

 

Het inrichten van je restaurant 

Een van de grootste kostenposten die je zult hebben bij het openen van een restaurant, is het inrichten van het restaurant. Dit is ook een van de belangrijkste onderdelen van het openen van een restaurant, want de inrichting moet perfect zijn. Vaak ben je aan het inrichten van het pand al vaak duizenden euro’s kwijt en dat is natuurlijk erg veel geld. Daarom is het wel fijn om te weten hoe je kunt besparen op het aanschaffen van meubels voor je restaurant. Dit kun je het beste doen door een outletwinkel te bezoeken, maar ook kun je meebieden op veilingen. 

 

Apparatuur is prijzig

Zodra je restaurant geopend wordt, dan wil je natuurlijk de heerlijkste gerechten voor je klanten klaarmaken, maar dat is zonder apparatuur niet mogelijk. Je hebt kookplaten, ovens, grillplaten en meerdere koelkasten nodig. Je kunt je wel voorstellen dat je daar ook nog eens duizenden euro’s aan kwijt bent, vooral omdat het verstandig is om kwalitatief apparatuur aan te schaffen. Deze zijn in veel gevallen duurder, maar dat is ook vrij logisch. Als je wilt besparen op een horeca koelkast kopen of het aanschaffen van een kookplaat, dan kun je het beste een groothandel bezoeken. Ook zijn er verschillende outletwinkels voor apparatuur, maar de beste keuze is toch het bezoeken van een groothandel.