Waarom je een auto moet leasen 

Waarom je een auto moet leasen 

31 mei 2022 0 Door Sophie

Als jij of je onderneming een nieuwe auto nodig is, dan kun je het beste kiezen voor het leasen van een auto. Bij leasen betaal je namelijk elke maand een bepaald bedrag aan de leasemaatschappij en daardoor kun je meer geld binnen de onderneming houden. Niet ieder persoon en onderneming kan overigens direct tienduizenden euro’s uitgeven aan een auto. Hier vind je enkele punten waarom je zou moeten kiezen voor het leasen van een auto. 

 

Je betaalt geen verzekering en wegenbelasting 

Als je kiest voor operational lease, dan hoef je niet de verzekering en wegenbelasting van de auto te betalen. Juridisch gezien is de leasemaatschappij de officiële eigenaar van de auto en daarom moeten zij ook de auto verzekeren en de wegenbelasting betalen zodat de auto legaal op de Nederlandse wegen mag rijden. Als je wilt kiezen voor financial lease, dan ben jij direct de eigenaar en moet je alle kosten zelf betalen. Bovendien is het in dat geval verplicht om de auto allrisk te verzekeren. De kosten van de verzekering zijn daarom al snel aan de hoge kant. 

 

De onderhoudskosten worden gedekt 

Als je een auto rijdt dan gaat er weleens wat kapot of moeten er bepaalde onderdelen vervangen worden. Dit kan veel geld kosten, maar gelukkig worden deze kosten in de meeste gevallen volledig gedekt door de leasemaatschappij. Houd er rekening mee dat dit niet altijd het geval is en dat je in sommige gevallen een gedeelte of zelfs het volledige bedrag zelf moet betalen. Als je niet weet of de leasemaatschappij deze kosten dekt, dan is het verstandig om contact op te nemen met de leasemaatschappij. 

 

Je kan de auto na afloop van het contract overnemen

Als je een lease.auto neemt dan sluit je in de meeste gevallen een contract af voor enkele jaren. Het kan zo zijn dat je tevreden bent over de auto en er eigenlijk geen afstand van wilt doen. In de meeste gevallen kun je de auto dan overnemen van de leasemaatschappij. Welk bedrag je hiervoor moet betalen is altijd verschillend, maar meestal is dat de dagwaarde van de auto. Het is overigens niet altijd mogelijk om een auto over te nemen van de leasemaatschappij, dus als jij tevreden bent over de auto en je wilt de auto overnemen, dan kun je het beste contact opnemen met je leasemaatschappij.