Waarom u ook infraroodpanelen moet installeren

Waarom u ook infraroodpanelen moet installeren

9 juni 2022 0 Door Sophie

Tegenwoordig willen wij allemaal zo veel mogelijk energie besparen. Dat is vrij logisch want energie wordt namelijk steeds duurder. Veel mensen zijn dus bezig met het verbeteren van de energielabel. Een energielabel geeft namelijk aan hoeveel zuinig een bepaalde woning is. Het is dus zeker ook niet gek dat een huis met een betere energielabel meer waard is dan een woning zonder energielabel. Als u uw woning groener en zuiniger wilt maken dan moet u zeker weten eens kijken naar de handige infraroodpanelen. 

Wat zijn infraroodpanelen?

Een infraroodpaneel is een zeer zuinige vorm van een verwarming. Een infraroodpaneel zet stroom om in warmtegolven. Dit is een straling die niet schadelijk is voor uzelf, uw gezin of uw huisdieren. Infraroodpanelen kunnen daarnaast ook warmte opnemen uit warme ruimtes zoals uw badkamer en uw keuken. Wanneer er behoefte is aan meer warmte, zoals wanneer de verwarming niet aan staat en het erg koud is, laat een infraroodpaneel automatisch de warmte weer los. Dit is ook een reden waarom het aangeraden word om infrarood warmtepanelen te installeren in ruimtes waar het vaak erg warm is. Toch kunt u infraroodpanelen ook installeren in de slaapkamer. Hierdoor word de vloer, de muur, maar ook meubelen die de verwarming aanraken verwarmd. U hoeft in dit geval dan geen vloerverwarming te nemen die ook een aanslag kan zijn op uw portemonnee. 

Hoe zuinig zijn infraroodpanelen?

Infrarood verwarming is een van de zuinigste vormen van verwarming. Veel huizen werken nog op gas en ook is de kans groot dat uw woning nog op gas werkt. Iedereen weet dat gas woningen binnen tien jaar elektrische woningen moeten worden. Dit is een investering dat erg veel geld vereist, maar zichzelf wel binnen enkele jaren terugbetaald. Ook elektrische woningen zijn niet altijd zuinig. Dit heeft er vaak mee te maken met wat voor soort verwarming er word gebruikt en of er ook zonnepanelen aanwezig zijn. Infraroodpanelen of een andere vorm van infrarood verwarming is zeer zuinig aangezien erg weinig energie nodig hebben om een ruimte te kunnen verwarmen. Andere soorten elektrische verwarmingen hebben soms wel tien keer zoveel energie nodig om een ruimte te kunnen verwarmen. Dit is ook een reden waarom infrarood verwarming soms zeer prijzig kan zijn. Dat mag ook wel aangezien de investering in infraroodpanelen zichzelf al binnen enkele jaren terugbetalen. Ook verbetert u de energielabel van uw woning door het installeren van infraroodpanelen waardoor de waarde van uw woning stijgt.