Wietolie, redmiddel tijdens menstruatie?

Wietolie, redmiddel tijdens menstruatie?

30 september 2022 0 Door Sophie

 

 

Veel vrouwen kenmerken hun menstruatie als een rollercoaster. Voor de één is het wellicht wat heftiger dan voor de ander, maar over het algemeen wordt dit echt niet als een fijne periode ervaren. Je kunt je erg moeilijk in een ander verplaatsen wanneer het gaat om het ervaren van ‘pijn’: het is ontzettend subjectief. Toch steken veel vrouwen het niet onder stoelen of banken dat zij eens per maand door een hel moeten gaan. Deze periode heeft ook negatieve invloed heeft op de gemoedstoestand van de vrouw en ook dit maakt het erg zwaar. Het is daarom niet geheel onbelangrijk om deze vrouwen niet aan hun lot over te laten, maar juist uit hun lijden te verlossen 

Eén middel, oplossing voor veel problemen

De klachten van een menstruerende vrouw zijn vaak erg uiteenlopend. Vrouwen hebben in de aanloop van hun menstruatie en tijdens het bloedverlies vaker last van slapeloosheid, krampen en een stevige hoofdpijn. Het is dan lastig om een middel te vinden dat deze verschillende klachten aanvecht: wordt het ibuprofen, paracetamol of een kruik, of wordt het een soort combinatie van allemaal? Wietolie of THC olie kopen zou wel een mooie kans kunnen zijn om de last van deze verschillende klachten te verminderen, en het toch lekker bij één middel te houden.  

Voordelen versus bijwerkingen

Hoewel er een paar wietolie bijwerkingen zijn geconstateerd, vallen deze in het niet wanneer we de voordelen bekijken die het gebruik van wietolie oplevert. Kijk naar de menstruerende vrouw, waaraan steeds wordt aangeraden om een paracetamol of ibuprofen te slikken. Hoewel je al snel te veel van deze middelen kan innemen, kun je wietolie niet overdoseren. Daardoor is het een stuk minder gevaarlijk. Bijwerkingen van wietolie hoeven niet altijd voor te komen en hoewel de krampen, hoofdpijn en oververmoeidheid soms wel dagen door kunnen zeuren, vallen die bijwerkingen van wietolie vaak al na een paar uurtjes weg. 

Innerlijke rust creëren

Voor nu hebben we ons alleen gefocust op het verminderen van de ‘pijn’ van de menstruerende vrouw, maar ook kampt zij vaak met een mentale uitdaging. De hormonen in het vrouwelijk lichaam zorgen vaak voor instabiliteit. Veel vrouwen zien er het meest tegenop om de emotionele achtbaan te trotseren. Wiet- en THC olie zorgen er in deze periode voor, dat zij makkelijker kunnen ontspannen. Deze middelen zullen de mentale uitdaging een stukje makkelijker maken, zonder dat de vrouw eraan verslaafd zal raken.