Zo kom je erachter of je slechte ogen hebt 

Zo kom je erachter of je slechte ogen hebt 

2 juni 2022 0 Door Sophie

Veel mensen in Nederland hebben slechte ogen en de oorzaak daarvan is altijd verschillend. Dit kan veroorzaakt worden doordat je te vaak op je telefoon of achter de computer zit. Veel mensen denken dat slechte ogen erfelijk zijn, maar hier is nooit wetenschappelijk bewijs voor gevonden. Het is soms ook erg moeilijk om te weten of je slechte ogen hebt en dus een bril nodig hebt. Dat is logisch aangezien dit soms erg moeilijk te achterhalen is. Hier vind je meer informatie over hoe jij kan achterhalen of je slechte ogen hebt. 

 

Heb je vaak hoofdpijn?

Het komt ontzettend vaak voor dat mensen die regelmatig hoofdpijn hebben slechte ogen hebben. Hoe dat kan is nog steeds een raadsel voor wetenschappers maar zij denken dat het komt doordat de ogen de verkeerde signalen naar het brein sturen. Dit zou dan moeten resulteren in hoofdpijn. Mocht je vaak hoofdpijn hebben, dan is het handig om eens een afspraak te maken met de opticien of oogarts. 

 

Knijp je met je ogen?

Het valt je misschien niet direct op, maar als je iemand of iets in de verte ziet, knijp je dan met je ogen? Dit komt namelijk zeer vaak voor bij mensen met slechte ogen. Dit is een natuurlijke reactie want mensen die slechte ogen hebben, kunnen niet goed zien wat er zich in de verte afspeelt. Zij gaan dan knijpen met hun ogen omdat de ogen dan wat beter kunnen zien. Wanneer je gaat knijpen met je ogen om beter te kunnen zien, is het vrijwel zeker dat jij slechte ogen hebt en dus een bril nodig hebt. Het is in dit geval handig om direct een afspraak te maken met een opticien zodat zij je ogen kunnen opmeten en dat je meteen een bril vrouw kan uitkiezen. 

 

Bezoek een opticien of oogarts

De beste manier om erachter te komen of je slechte ogen hebt en moet gaan kijken naar brillen, is door gewoon een bezoekje brengen aan een opticien of een oogarts. Zij zijn namelijk specialisten op het gebied van ogen en kunnen vrijwel altijd je ogen direct meten. Zij zullen enkele testen met jou doen en dat zal uiteindelijk bepalen of je slechte ogen hebt en dus een bril nodig hebt. Het grootste voordeel is dat je ogen op laten meten door een opticien of oogarts vrijwel altijd gratis is.